Ga naar inhoud
Tips: koken voor een grote groep

3 handige tips voor koken voor grote groep

Koken voor een grote groep? Begin jij eraan of laat je het doen en geniet je de visite? Ontdek het met 3 handige tips!

Geef je wel vaker feestjes voor grotere groepen, maar kom je iedere keer weinig toe aan tijd met de gasten? Zelf hapjes en drankjes en feestelijke maaltijden bereiden kan heel leuk zijn. De kans is alleen groot dat je tijdens het feest bijna niemand spreekt en weinig van de gezelligheid meekrijgt. Dit is natuurlijk zonde voor je gasten en voor jezelf. Om te zorgen dat de catering niet ten koste gaat van een gezellige tijd, zijn er ook alternatieve oplossingen mogelijk. Zo kun je op de feestelijke dag zelf ook volledig genieten. Hoe pak je de catering aan dat het zo min mogelijk tijd kost?

1. Kook simpel

Als je voor een grote groep op dezelfde dag een verse maaltijd wilt bereiden, zijn er een aantal simpele, snelle gerechten om te kiezen. Zelfs een eenpansgerecht kan gewaardeerd worden zolang het vers en gevarieerd is. Sommige van de meest chique gerechten zijn juist erg simpel. Stoofvleesgerechten en ovenschalen vergen weinig tijd en aandacht, maar zijn voor veel mensen een lievelingsgerecht. Gasten zullen onder de indruk zijn wanneer je ze een boeuf bourguignon voorzet en je staat zelf weinig in de keuken.

2. Slim plannen: bereid het eten vooraf

Wil je koken voor een grote groep, maar het feest ook volledig mee kunnen maken? Geniet je van heerlijke maaltijden en hapjes en drankjes bereiden, dan is het natuurlijk zonde om dit op te geven. Een goed alternatief is om het eten en drinken van tevoren te bereiden. Het is mogelijk om het grootste deel al voor te bereiden en op de dag zelf in enkele minuten de gerechten op tafel te zetten. Ovengerechten en salades zijn hiervoor ideaal. De oven warmt in korte tijd de maaltijden op terwijl je de koude gerechten eenvoudig op tafel zet. Maak de maaltijd af met heerlijk stokbrood, sauzen en natuurlijk drankjes. Met de juiste voorbereiding kun je snel en gemakkelijk de heerlijkste maaltijden serveren.

3. Huur catering in voor een volledig zorgeloze dag

Lig je iedere keer voor een groot feest wakker van de zorgen omdat je niet weet hoe je catering voor zo veel mensen moet regelen? Of heb je het de dag(en) van tevoren te druk om voorbereidingen te doen? Dan is het misschien toch de beste optie om de catering uit handen te geven. Heb je niet het geluk dat je een vriend of familielid met cateringervaring kunt inschakelen? Dan zijn er opties om cateringservice in te huren. Je kunt een cateringbedrijf inhuren om op locatie de maaltijden te bereiden. Of houd het feest bescheiden en laat de maaltijden bezorgen. De keuze maak je helemaal zelf; zolang je maar zorgeloos van het feestje kunt genieten. Wanneer je al het eten en drinken wilt uitbesteden, zijn er veel mogelijkheden te vinden. Er zijn bedrijven die naast de gerechten zelfs servies bijleveren.

Voordelen van De Buffetten Boer

Neem bijvoorbeeld De Buffetten Boer; wij leveren complete en gevarieerde buffetten inclusief stokbroden, sauzen en huisgemaakte salades. Het vieze servies wordt na afloop zelfs opgehaald en voor je gereinigd. Bestellen kan al vanaf 6 personen. Voor groepen tot 25 personen wordt het buffet koud geleverd, want opwarmen kost weinig tijd. Worden er meer dan 25 gasten verwacht? Dan leveren we op jouw gewenste tijd een warm buffet.

Denk je dat een volledig door ons verzorgd buffet geschikt is voor jou? Om een buffet voor een groot gezelschap aan te vragen, kun je de offerte invullen. In het onderste invulveld heb je ook ruim de gelegenheid om persoonlijke voorkeuren aan te geven. Aanvullende wensen zijn onder andere vegetarische, glutenvrije of halal-gerechten. Zelfs desserts en taart kunnen bij het buffet geleverd worden. Zo maak je de dag nog feestelijker met de extra’s van De Buffetten Boer.

Kies jouw favoriete buffet

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

Bekijk product
€17,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

Bekijk product
€15,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

Bekijk product
€18,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

Bekijk product
€19,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

Bekijk product
€19,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

Bekijk product
€17,95 p.p.
Delen op: