Ga naar inhoud
Vis Buffet restaurant aan huis

Zo organiseer je een buffet restaurant aan huis!

Een buffet-restaurant, een heerlijk uitstapje. Maar ook kostbaar. Het is duur en kost je veel tijd. Haal daarom het buffet-restaurant in huis!

Een buffet-restaurant aan huis: ooit van gehoord? Ben je fan van buffet-restaurants, maar wil je niet altijd naar een andere locatie reizen? Organiseer een buffet in je eigen huis en beleef thuis een echte restaurantervaring. Hoe kun je jouw woning omtoveren in een ware buffethal? We geven je tips voor een geslaagd buffet aan huis.

Buffet in restaurant of thuis?

Voordat je jouw huis omtovert in een buffet restaurant is het goed om af te wegen wat je het liefst wil. Wat is het meest geschikt; je eigen woning of toch een restaurant? Beide opties hebben hun voordelen. Restaurants zijn makkelijk want je hoeft zelf niets te organiseren. Uit eten gaan is echter wel duurder dan thuisblijven. Bovendien moet je reizen naar de locatie en ben je gebonden aan de openingstijden van de eetgelegenheid. In je eigen woning ben je volledig vrij in aankleding, organisatie en meer. De huiselijke sfeer maakt de ervaring bovendien extra speciaal. Ook kun je slim plannen om de kosten laag te houden. Een buffet restaurant in huis halen biedt zeker voordelen.

Het vertrek inrichten

Ben je ervan overtuigd dat je woonkamer en keuken groot genoeg zijn om gasten te ontvangen in je eigen buffet restaurant? Dan kun je de ruimte aan gaan kleden. Plaats één grote tafel met stoelen voor een gezellige sfeer. Of maak er meer een restaurantindeling van met enkele kleinere tafels. Voor de tafelaankleding kun je mooie kleedjes of tafellopers gebruiken. Met bloemen, kaarsen en versiering maak je het geheel af. Door kleine lampen te plaatsen of lichten te dimmen zorg je voor sfeerverlichting. Zo creëer je een echte restaurantsfeer in je eigen woonkamer.

De buffettafel opstellen

Tot slot volgt natuurlijk het allerbelangrijkste: de buffettafel. Wil je je vrienden, familie en kennissen een lopend buffet aanbieden waar ze onbeperkt van kunnen eten? Stel van tevoren goed vast hoeveel mensen er komen zodat je genoeg hebt voor iedere gast. Deel de tafel zo in dat iedereen voldoende ruimte heeft om op te scheppen. Door de rij van rechts naar links te vormen, zullen de meeste mensen makkelijk kunnen opscheppen – de meerderheid zal immers rechtshandig zijn. Ook kun je het bestek aan het uiteinde leggen zodat de handen vrij zijn voor het opscheppen. Leg over de tafel het meest stijlvolle kleed heen voor een chic effect. Zo maak je het zo luxe als je maar wilt. Tip: huur tafelaankleding zodat je niet onnodig veel hoeft te kopen.

Een complete restaurantervaring met all-inclusive buffet

Hoe kun je de ervaring voor gasten zo compleet mogelijk maken? Als je gelimiteerd bent door tijd of geld kan het lastig zijn om een luxe buffet te realiseren. Op onze site kun je de oplossing vinden. Sinds kort zijn zelfs gekoelde dranken en desserts naast buffetgerechten en salades te bestellen. Naar wens kun je ook drinkglazen bij bestellen. Zo maak je de restaurantervaring helemaal af. Weet je het gastenaantal nog niet precies? Bestel ook wat extra borden en bestek erbij.

all-inclusive buffet ervaring bij je thuis

De restaurantervaring is bij De Buffettenboer echt compleet dankzij de afwasservice. Vuile borden en bestek worden voor je opgehaald. Net als in een restaurant hoef je daardoor niet af te wassen. Zelf een buffet organiseren wordt met de volledige service extra aantrekkelijk. Wil je het thuisbuffet een nog groter succes maken? Lees dan ook onze blog over een eigen buffet opstellen. We geven je eenvoudige maar erg praktische tips voor de juiste buffetopstelling. Met dit advies zal jouw buffet thuis zeker soepel verlopen.

Kies jouw favoriete pakket
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

Bekijk product
€17,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

Bekijk product
€15,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

Bekijk product
€18,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

Bekijk product
€19,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

Bekijk product
€19,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

Bekijk product
€17,95 p.p.
Delen op: