Ga naar inhoud
Bedrijfsfeest organiseren tips

Bedrijfsfeest organiseren? 5 onmisbare tips

Collega's zie je doorgaans veel uren per dag. Toch kan je elkaar op informele sfeer beter leren kennen.

Wie werkt voor een bedrijf en collega’s heeft, ziet hen doorgaans dagelijks een heel aantal uren. Vaak zelfs meer dan dat de eigen familie gezien wordt. En toch is de kans groot dat je op persoonlijk gebied nog niet veel van elkaar weet. Logisch, want het contact is doorgaans vaak puur zakelijk gericht.

Een bedrijfsfeest organiseren is dan de ideale manier om in een informele sfeer elkaar beter te leren kennen. Wil je een bedrijfsfeest organiseren waar men nog jaren over praat? We delen 5 belangrijke tips met je.

1. Doel bepalen

Er zijn talloze redenen te bedenken om een bedrijfsfeest te organiseren. Wie weet wil je van gelijk van de gelegenheid gebruikmaken om jaarcijfers met de werknemers te delen, is er een jubileum om te vieren (van het bedrijf zelf of een werknemer), of heb je groot nieuws om te melden. Het feest kan er ook op gericht zijn om elkaar beter te leren kennen en de teamspirit te verbeteren door activiteiten te organiseren. Het doel van het feest bepaalt de invulling ervan.

2. Zoek naar een unieke locatie om bedrijfsfeest te organiseren

De locatie kan een allesbepalende functie vervullen wanneer je een bedrijfsfeest organiseren wilt. Terwijl het voor de één voornamelijk belangrijk is dat er voldoende plek is om iedereen in kwijt te kunnen en de locatie praktisch is, wil een ander juist graag dat de locatie een verrassingselement is.

Kies bijvoorbeeld voor een modern gebouw die aan het water ligt of juist een monumentaal pand met karakter middenin de stad. Houd het wel enigszins dicht bij huis, zodat de afstand behapbaar is. Je kunt uiteraard ook gewoon een bedrijfsfeest organiseren op eigen locatie. Verander dan de plek wel in een feestelijk geheel, zodat er even geen werksfeer meer heerst.

3. Datum en dag vastleggen

Er zijn bedrijven die het feest in het weekend plannen. Dat kan natuurlijk, maar het weekend is ook vaak heilig voor werknemers. Vaak staan er al andere sociale afspraken met vrienden of familie gepland en willen ze graag hun eigen gang kunnen gaan. Stem dit van te voren met elkaar af.

Een goed alternatief is om een bedrijfsfeest te organiseren op een vrijdag. Dat is een veel gekozen optie. Je hoeft de volgende dag in de meeste gevallen toch niet op het werk te verschijnen, dus er kan gerust een feestje worden georganiseerd dat tot in de late uurtjes duurt.

4. Wie nodig je uit en hoe?

Lijkt misschien een overbodige vraag, maar dat is het niet. Want nodig je alleen de werknemers uit, of ook de aanhang? En is dat inclusief kinderen? Als kinderen ook welkom zijn, dan is het een goed idee om een springkussen te laten komen of andere activiteiten speciaal voor hen te organiseren. Wie je uitnodigt hangt af van hoe je het feest eruit zal laten zien.

Laat in de uitnodiging weten waarom de genodigde(n) écht bij dit feest aanwezig moeten zijn. Laat het een opvallende uitnodiging zijn, waardoor direct de interesse wordt gewerkt. En vergeet uiteraard niet alle belangrijke punten erin te vermelden, zoals datum, locatie en tijdstip. Verstuur ze bij voorkeur via de post.

5. Zorg voor overheerlijk eten

Een bedrijfsfeest organiseren betekent dat er heel veel geregeld moet worden. Het uit handen geven van de catering kan je daarom een hoop tijd en gedoe besparen. Zo kun jij je als organisator richten op het hebben van een leuke dag, zonder dat je je ook maar ergens druk over hoeft te maken.

De Buffetten Boer kan op het bedrijfsfeest het complete diner verzorgen. Is de datum en locatie bekend? Wanneer en waar dit ook is, De Buffetten Boer levert complete buffetten door heel Nederland op iedere dag.

Denk aan een Bourgondisch buffet, een vis en vlees buffet of een oer-Hollands stamppotbuffet. De Buffetten Boer hanteert een gratis levering, inclusief opwarm schalen, bestek, etc. Alles wordt na afloop zelfs weer gratis opgehaald. Zo kun je aan het einde van de dag nog even genieten van een lekker drankje en voorkom je dat je met je collega’s de afwas staat te doen.

Organiseer je het bedrijfsfeest op een warme zomerdag? Dan kan barbecueën een leuke toevoeging zijn. Ook bij De Barbecue Boer ontvang je gratis levering inclusief alle materialen zoals de barbecue, het vlees en serviesgoed. We zorgen voor alles, maar zonder afwas!

Kies jouw favoriete buffet

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Onvergetelijk bedrijfsfeest!
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

Bekijk product
€17,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

Bekijk product
€15,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

Bekijk product
€18,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

Bekijk product
€19,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

Bekijk product
€19,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

Bekijk product
€17,95 p.p.
Delen op: