Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn tot en met 23  juni a.s. volgeboekt Ook de datums 28/29 en 30 juni a.s. zijn volgeboekt. Wij kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen voor deze data.

Catering op locatie met buffet

Nederlander besteedt in mei 2023 ruim 70 procent meer aan luxe thuis

Het vakantiegeld komt er weer aan en Nederland is massaal op zoek naar de juiste bestemming. Opvallend is dat dit tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om een vakantiebestemming gaat. Uit onderzoek van De Buffetten Boer blijkt dat in mei 2023 de bestedingen aan luxe buffetten ruim 70 procent hoger lag dan de maanden ervoor. Het vakantiegeld wordt steeds vaker aan luxe en lokale ervaringen besteed, in plaats van een vakantie of reis. Ook kiezen meer Nederlanders ervoor om te sparen, schulden af te lossen of het vakantiegeld aan een verbouwing te besteden.

Deze maand staat voor veel Nederlanders weer in het teken van het vakantiegeld. We zien een stijgende trend in alternatieve uitgaven voor dit extra inkomen. Al sinds 2015 ziet het Nibud een toename in het aantal mensen dat op deze manier schulden aflost. Met de hoge inflatie van de laatste jaren wordt dit nog meer versterkt. Steeds vaker zien we terug dat het noodzakelijk is om het vakantiegeld op een andere manier te besteden.

Naast deze noodzaak is er in Nederland ook steeds vaker de wens het geld lokaal te besteden. In plaats van een vakantie zijn Nederlanders op zoek naar luxe thuis. Uit cijfers van De Buffetten Boer in mei 2023 blijkt dit ook. In mei is er een duidelijke piek in bestedingen zichtbaar. Je ziet dat er in de vakantiegeld maand meer wordt besteed aan de luxe buffetten van De Buffetten Boer.

bestedingen buffetten

Ongeveer 1 op de 7 Nederlanders besteedt het vakantiegeld wel aan een vakantie. Binnen dit percentage zien we de laatste jaren een nieuwe trend ontstaan: Vakantie in eigen land. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) zag in 2022 al een stijging van 10 procent van de vakanties in eigen land. In 2023 kwam hier nog eens 2 procent bij op.

Ook in andere Europese landen ziet het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) dat Nederland een steeds populairder vakantieland wordt. In 2023 werd er een stijging van 16 procent verwacht van de Belgische toeristen in Nederland. De stijging van het aantal buitenlandse toeristen doet de Nederlandse economie goed. We profiteren uiteindelijk met heel Nederland van deze opkomende trend.

Meer vakantiegeld voor lagere lonen

Niet voor iedereen is het vieren van een vakantie vanzelfsprekend. Toch wordt het dit jaar voor iedereen met een loon onder de 3000 euro bruto per maand makkelijker om te kiezen voor wat extra luxe. Uit berekeningen van het ADP blijkt dat het vakantiegeld voor dit inkomen in 2024 gunstiger uitpakt dan in 2023. Iemand die maandelijks 3000 euro bruto verdient, krijgt volgens het ADP 242 euro meer vakantiegeld. Bij een loon van 1750 euro bruto per maand, ontvangen werknemers zelfs 578 euro extra, blijkt uit cijfers van het ADP.

Waar komt deze stijging vandaan? Afgelopen jaar is er behoorlijk wat veranderd in het belastingstelsel van Nederland. Deze veranderingen hebben alles te maken met de inflatie van de afgelopen jaren. De koopkracht moet worden hersteld en deze veranderingen zullen de koopkracht positief beïnvloeden voor iedereen die onder modaal verdiend.

De Buffetten Boer wil iedereen kunnen voorzien van wat extra luxe. De buffetten zijn daarom al vanaf €15,50 per persoon verkrijgbaar. Ook als je niet op vakantie gaat, kan je jezelf met jouw (extra) vakantiegeld verwennen met een luxe buffet. 

Meest verkochte buffetten in mei

Dat je bij De Buffetten Boer aan het juiste adres bent voor een luxe en lokale besteding van het vakantiegeld is duidelijk. Welke invulling geeft Nederland hier dan precies aan? Je ziet dat er een variatie is aan het type buffetten dat wordt besteld. In mei 2023 bestelden de meeste klanten van De Buffetten Boer het ‘Keuze is Reuze buffet’. 

De Buffetten Boer geeft een vakantie thuis of ergens anders in Nederland een beetje extra luxe. Je ervaart het echte vakantiegevoel met een volledig verzorgd buffet. Beleef ‘La Dolce Vita’ in Nederland met het Italiaanse buffet of maak de vakantie in eigen land echt af met het oerhollandse stamppotbuffet.

Vier jouw vakantie met De Buffetten Boer. Bekijk hier het aanbod luxe buffetten!

Delen op: