Ga naar inhoud
Familiedag ideeën

De leukste familiedag ideeën

Lekker met de familie op stap? Is het organiseren van een familiedag een lastige opgave? Ontdek dan de leukste ideeën!

Het is natuurlijk altijd erg leuk om je familie weer te zien. Je ziet ze immers niet elke dag. Daarom is een speciaal georganiseerde familiedag een goede reden om weer eens bij elkaar te komen. Als je wel eens een familiedag hebt georganiseerd, dan weet je dat het een hele klus is. En na verschillende keren kan het lastig zijn om met nieuwe familiedag ideeën te komen. Er zijn gelukkig genoeg dingen die je met de familie kan doen, maar vereist vaak wel wat denkwerk om iets te vinden wat iedereen leuk vindt. Zorg dat je rekening houdt met de grootte van de groep, de verschillende leeftijden, het budget en de interesses. En niet te vergeten is ook het weer en de temperatuur van belang. Heb je echt even geen inspiratie meer, dan hebben we hieronder een aantal leuke familiedag ideeën verzameld.

Familiedag ideeën voor activiteiten

Het is natuurlijk gezellig om met elkaar bij te praten tijdens de koffie, maar wat is er nu leuker dan een uitje met de familie. Denk je dat het lastig is om iets te vinden voor iedereen? Maak je maar geen zorgen, er zijn genoeg leuke familiedag ideeën die geschikt zijn voor jong en oud.

Een workshop volgen

Een workshop organiseren is een leuke manier om te genieten van elkaars gezelschap en tegelijkertijd de handen uit de mouwen te steken. Afhankelijk van het type workshop kun je het met de hele familie volgen, of speciaal voor de allerkleinsten organiseren. Kinderen vinden het heerlijk om creatief bezig te zijn en laten achteraf trots hun creaties zien aan opa en oma. Wat dacht je van schilderen, sieraden maken, of heerlijke chocolade maken? Om je vingers bij af te likken! Voor volwassenen zijn er ook genoeg leuke dingen om te bedenken. Wat dacht je van het volgen van een kookcursus, om achteraf met elkaar aan tafel al het lekkers op te eten? Of het bezoeken van een wijnproeverij om alles te leren over de lekkerste wijnen? Keuze genoeg.

Een stad of dorp bezoeken

Wat is er leuker dan een korte stedentrip? Er zijn veel prachtige steden en dorpen in Nederland die de moeite waard zijn om te ontdekken. Je kan vaak een gids boeken die de leukste dingen over een stad kan vertellen. Je ontdekt beslist dingen die je nog niet wist. Geen zin om lange afstanden te moeten lopen? Dan kun je natuurlijk ook een rondvaart plannen over het water. Dat valt altijd bij iedereen in goede smaak. Of wat dacht je van een fietspuzzeltocht met vragen over de stad die je moet beantwoorden? De verliezer trakteert!

Sportieve familiedag ideeën

Voor een sportieve familiedag zijn er erg veel mogelijkheden. In beweging zijn is voor kinderen ook aantrekkelijk, aangezien zij juist vaak moeite hebben met stilzitten. Je kunt qua familiedag ideeën bijvoorbeeld denken aan het welbekende boerengolf of midgetgolf. Klootschieten is voor jong en oud ook hartstikke leuk. Voor degenen die echt hun grenzen op willen zoeken en bezweet weer terug op locatie willen komen, kan er ook gekozen worden voor mountainbiken of kanoën. Paintballen en karten kunnen ook een leuk idee zijn, maar dat hangt af van de groepssamenstelling. Achteraf kunnen jullie lekker van een drankje of kopje koffie genieten.

Naar een park

Een attractiepark of dierentuin bezoeken is misschien wel één van de beste familiedagen ideeën. Succes gegarandeerd. Altijd leuk om dieren te zien die in ons land niet voorkomen. Een dierentuin verveelt nooit. Voor de grotere waaghalzen, is een attractiepark een goed idee. Opa kan met de kleinkinderen in de draaimolen en jij kan met je neefje in de achtbaan, als je dat tenminste nog durft. Parken zijn soms wat duurder, maar met een grote groep is het mogelijk om een flinke korting te krijgen. Let er wel op dat het er op mooie dagen vaak erg druk is.

Familiedag ideeën voor eten

Wat voor soort feestje je ook organiseert, eten staat nog altijd vaak in het stralende middelpunt. De dag is nog maar net begonnen, of er zijn al mensen die niet kunnen wachten op een lekker hapje. Het is niet alleen een genietmoment, maar biedt ook energie om actief van begin tot eind aan de familiedag deel te kunnen nemen. Maar zelf het eten regelen kan behoorlijk wat gedoe zijn. Daar zit je niet op te wachten. En wat dacht je van na het eten? Met grote families kan je de vaat wel 3 keer doen, voordat alles weer schoon is. Dan laat je het toch gewoon regelen?

Een compleet buffet

Een buffet is vaak een goed idee wanneer jullie een grote groep hebben. Het is snel en er is keuze voor iedereen. Hebben jullie na een lange dag geen zin meer om dit zelf te regelen, dan kan je dit ook laten bezorgen. Het handigst is dus om een buffet cateraar te regelen. Zo heb jij alle tijd voor je familie. Het gebeurt tenslotte niet heel vaak dat iedereen gezellig bij elkaar is.

De Buffetten Boer kan een compleet buffet op jullie familiedag regelen. Je hebt de keuze uit 8 verschillende buffetten dat wij leveren inclusief servies, salades en broden. Deze buffetten zijn voorzien van koude en warme gerechten. Zo heb je een complete maaltijd van voorgerecht tot hoofdgerecht. Na een intensieve familiedag even lekker genieten van de lekkerste desserts? Ook dit kan De Buffetten Boer voor je regelen.

We bezorgen alles gratis en halen het weer op. Zelfs de afwas doen wij. Zo hoeven jullie elkaar achteraf ook niet aan te kijken wie de afwas gaat doen.

Een barbecue van A tot Z

Een barbecue maakt een familiedag compleet. Lekker eten, alle tijd nemen en gezellig bijpraten. Een barbecue is daar bij uitstek het perfecte idee voor. Een mals stukje vlees grillen, vlug een stokbroodje met kruidenboter en een hapje salade.

Een barbecue regelen brengt vaak wel gerommel met zich mee. Wie haalt het vlees? Waar haal je het? Hebben we wel genoeg borden en bestek voor iedereen? En wie neemt de afwas op zich? Eerst alle sausjes afspoelen, dan de vaatwasser laten draaien… Dat zou een kleine smet op een leuke familiedag zijn.

Wil je dit allemaal voorkomen, maar wel lekker barbecueën? Dan kan De Barbecue Boer alles van A tot Z regelen. Je krijgt dan de barbecue, al het serviesgoed en salades en broden. Eigenlijk gewoon alles. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Zelfs de levering is gratis én de afwas kan je laten staan!

Genoeg ideeën om een familiedag te organiseren?

Kies jouw favoriete buffet

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • De leukste familiedag ooit!
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

Bekijk product
€17,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

Bekijk product
€15,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

Bekijk product
€18,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

Bekijk product
€19,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

Bekijk product
€19,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

Bekijk product
€17,95 p.p.
Delen op: