Ga naar inhoud
warme en koude buffet recepten

Buffet recepten van De Buffetten Boer!

Je bent op zoek naar inspiratie voor heerlijke buffet recepten? Wij helpen jullie graag een eindje op weg!

Op zoek naar inspiratie voor heerlijke buffet recepten? De Buffetten Boer, helpt je graag een eindje op weg wanneer je zelf aan de slag gaat met een buffet. Verras je gasten met heerlijke gehaktballetjes, een groentenschotel of een Italiaans buffet! Er zijn genoeg buffet recepten die jou kunnen inspireren.

Warme buffet recepten voor de vlees liefhebber

Mensen waarderen goede vlees recepten. Daarom geeft De Buffetten Boer jou tips voor enkele heerlijke vlees recepten die wij zelf ook gebruiken. 

Bourgondische buffet recepten

In het bourgondische buffet van De Buffetten Boer vind je enkele heerlijke buffet recepten voor de vlees liefhebber.  Wat dacht je van moeders gehaktballetjes in zoetzure saus? Één van de favorieten van onze klanten. De heerlijke zoetzure saus in combinatie met het verse vlees zorgt voor een feest in je mond is! Ook de botermalse kipdij filet doet het erg goed. Doordat wij deze doordrenken in een zachte piri piri saus, krijgt de filet een extra smaak die goed op de tong ligt.
 

Tip van De Buffetten Boer: Zelf zoetzure saus maken is best makkelijk. Bekijk hier het recept voor zoetzure saus: altijd lekker!

Regionale buffet recepten

Een ander heerlijk warm buffet recept, is de Gelderse beenham. Doordat deze licht afgerookt is, bevat de beenham een unieke smaak. Dit is een recept dat niet zwaar op de maag valt. De Italiaanse gehaktballetjes zijn werkelijk verrukkelijk door de milde kruiden die gebruikt worden in de bereiding. Doordat ze in de tomatensaus liggen, waan je jezelf voor even in de Mediterrane landen.

Tip van De Buffetten Boer: Op de plaatselijke weekmarkt vind je heerlijke verse ingrediënten waarmee je kan experimenteren. Zo zorg je voor een unieke smaak van jouw buffet recepten. 

Overige warme buffet recepten

Er zijn natuurlijk andere buffet recepten. Hieronder geven wij een paar van onze favoriete recepten cadeau. 

Stamppot recepten

Echte ouderwetse Hollandse stamppot. Je moet er van houden en het lekker vinden.  Maar wat is er nou lekkerder dan Oma's gehaktballen, Geldersche rookworst en stoofpot bij een bordje boerenkool? De boerenkool bestrooien wij altijd met gebakken spekjes. Eigenlijk bestrooien wij alles met gebakken spekjes, omdat het gewoon heel erg lekker smaakt. Toegegeven: niet heel erg gezond, maar het zorgt wel voor een heerlijke stamppot!

Tip van De Buffetten Boer: op internet vind je ontzettend veel lekkere stamppot gerechten!  

Vis recepten

Zelf serveren wij in ons Vis buffet een verse zalm. De verse zalm wordt geserveerd in een milde mosterd saus. De smaken van de zalm en de mosterdsaus gaan erg goed samen. Daarnaast zijn de scampi spiesjes in dille saus een mooie toevoeging als buffet recept in de categorie vis. De tongfilet is een ingrediënt dat mensen niet snel vergeten. Dit zachte stukje vis zorgt voor een goed gevulde maag.

Tip van De Buffetten Boer: Zalm in mosterdsaus en scampi spiesjes haal je vis bij de plaatselijke visboer. Deze heeft vaak verse vis ingrediënten die van uitstekende kwaliteit zijn. Wij halen hier zelf ook onze vis vandaan! Hier vind je overigens een goed recept voor een lekkere vis saus. 

Italiaanse buffet recepten

Bij een Italiaans buffet mag een huisgemaakte lasagne niet missen. Lasagne is op vele manieren te bereiden en je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. De lasagne van De Buffetten Boer is rijk gevuld aan groente en kruiden. Met het ambachtelijke rundergehakt zorgen wij voor een juiste smaakbalans. De lasagne gaat vaak als eerste op.

Tip van De Buffetten Boer: Doe inspiratie op via Google of zoek eens op Pinterest. Er zijn voldoende recepten te vinden voor een lekkere lasagne! 
 

Echter: het ultieme Italiaanse buffet recept moet nog genoemd worden! Dit is namelijk de Penne All'Arrabiatta met gamba's. Deze overheerlijke penne in een lekkere tomatensaus, gemixed met verse gamba's, moet je geproefd hebben. 

Buffet recepten als side-dish

Uiteraard heb je voor elk buffet een paar gerechten die boven de rest uitkomen. Enkele bijgerechten zijn erg fijn om erbij te hebben. Je weet dan zeker dat er voor ieder wat wils is.

Buffet side-dish recepten

De buffetten van de Buffetten Boer heeft enkele side-dishes. Wij leveren een heerlijke rijstschotel mee met onze buffet gerechten. We zorgen dat deze goed gevuld is met verse groenten. Met enkele lichtpittige kruiden zorgen we voor wat extra smaak aan de rijst. We horen vaak dat deze bijzonder goed van smaak is, dus blijkbaar mogen we hier meer van maken! 

Ook de bourgondische aardappeltjes smaken goed. Als bijgerecht is dit een ideale oplossing. Het is een gerecht dat lekker is om naast het hoofdgerecht te nemen. Het recept bestaat uit aardappel partjes, geschilde uitjes en gebakken spekjes. Dit zorgt voor een goede smaakbalans.

Tip van De Buffetten Boer: Bijgerechten zijn vaak redelijk standaard. Zorg er voor dat jouw buffet recepten uniek zijn, dat doen wij ook!  

Buffet salades

Frisse salades zijn altijd een goed idee als bijgerecht. Het voordeel van deze koude buffet recepten is dat je de salades makkelijk klaar zet en vooraf maakt. Een heerlijke ambachtelijk rundvlees salade doet het goed, maar ook de scharreleisalade wordt veel gegeten. Koude buffet recepten zijn altijd een welkome aanvulling!

Tip van de Buffetten Boer: Stem de hoeveelheid aan salade op jouw publiek af. Komen er veel vegetariërs naar jouw buffet? Zorg dan voor voldoende salade! Als er veel vlees-eters komen, hoef je waarschijnlijk niet heel veel salade neer te zetten. Dit recept voor salade inspireerde ons heel erg!  

Je eigen buffet recepten serveren

Je weet nu wat je wilt gaan maken. Het is tijd om het buffet zelf te organiseren. Ga je met een grote groep vrienden genieten van een buffet? Of ga je juist voor een kleine groep mensen een buffet verzorgen? Hoe dan ook, deze 4 tips over het organiseren van een buffet willen wij je graag meegeven. Houd tijdens je buffet de veiligheid in de gaten. Een ongeluk zit in een klein hoekje! 

De Buffetten Boer wenst je veel plezier en eet smakelijk!

Kies jouw favoriete buffet

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

Bekijk product
€17,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

Bekijk product
€15,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

Bekijk product
€16,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

Bekijk product
€18,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

Bekijk product
€19,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

Bekijk product
€19,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

Bekijk product
€17,95 p.p.
Delen op: