Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn tot en met 23  juni a.s. volgeboekt Ook de datums 28/29 en 30 juni a.s. zijn volgeboekt. Wij kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen voor deze data.

Hoeveel per persoon voor een buffet

Hoeveel moet je rekenen per persoon voor een buffet?

Buffet regelen voor een bijzondere gelegenheid? Op hoeveel eten moet je dan per persoon rekenen? We helpen je op weg.

Eten regelen voor een feest of een ander evenement: noodzakelijk, maar niet altijd even eenvoudig. Een buffet kan een praktische, flexibele optie zijn voor de catering op evenementen. Zelfs als je deze vorm van catering kiest, blijft het de vraag hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Je zult aardig uiteenlopende antwoorden krijgen als je hierover rondvraagt. Met wat onderzoek online zal je een vrij goede schatting kunnen maken, maar de juiste hoeveelheid verschilt per situatie. Gemiddeld rekenen mensen voor een maaltijd 450-500 gram per persoon. Welke hoeveelheid voor jou uiteindelijk precies goed is, hangt af van veel verschillende factoren. We helpen je graag door hieronder wat concrete voorbeelden en tips te geven.

Wie eten er mee?

Wat je moet rekenen per persoon voor een buffet is met de juiste informatie vrij goed te bepalen. Zolang je rekening houdt met een aantal belangrijke factoren zal je niet te weinig en niet te veel eten hebben tijdens een verjaardag, jubileum of evenement. Allereerst is het goed om te weten hoeveel gasten er komen. Het is helemaal handig als je meer weet over de leeftijden en andere details van de genodigden. Kinderen zullen bijvoorbeeld een stuk minder eten tijdens een buffet dan volwassenen. Daarnaast eten mannen vaak net wat meer dan vrouwen. Het is daarom goed om te kijken wie er aan zal schuiven om te kijken hoe groot de maaltijden gemiddeld moeten zijn.

Zijn er speciale wensen of allergieën?

Naast de hoeveelheid eten gaat het natuurlijk ook om het soort eten dat met een buffet wordt geserveerd. Hoewel de meeste buffetten bijzonder veelzijdig zijn, zit er altijd een limiet aan wat je allemaal kunt aanbieden. Daarom moet er gekozen worden welk eten er uiteindelijk op de tafels zal staan. Er kan bijvoorbeeld voor een bepaalde wereldkeuken gekozen worden en er kan onderscheid gemaakt worden tussen een koud of warm buffet. Verder is het erg belangrijk om te informeren bij de gasten of ze speciale wensen of allergieën hebben. Met de juiste voorbereiding weet je zeker dat het eten bij iedereen in de smaak zal vallen.

Verse, gezonde en lekkere ingrediënten

Duurzaam, milieubewust en gezond eten wordt steeds belangrijker voor mensen. Ook met uit eten gaan of met evenementen wordt hier steeds meer waarde aan gehecht. Wil je een geslaagd buffet organiseren, dan is het goed om ook te letten op het soort ingrediënten. Door zo veel mogelijk variëteit te bieden, kunnen mensen volgens hun persoonlijke voorkeur hun maaltijd samenstellen. Zoveel mogelijk verse en biologische producten zullen de meeste gasten in het bijzonder kunnen waarderen. Bovendien is een verse maaltijd uiteindelijk het lekkerst en gezondst. Ambachtelijke producten van hoogwaardige kwaliteit zullen over het algemeen langer een gevuld gevoel geven. Hoewel je misschien wat meer betaalt, hoef je voor een ambachtelijk buffet vaak minder veel eten te rekenen per persoon.

Geheel verzorgde buffetten op locatie bezorgd

Hoewel het bijzonder leuk kan zijn om zelf een buffet samen te stellen en zelfs te bereiden, gaat er ook veel tijd en moeite in zitten. Heb je momenteel veel aan je hoofd of ben je gewoon niet zo thuis in de keuken? Wellicht is het voor jouw feest een goed idee of een buffet te bestellen. De Buffetten Boer is een erkend bedrijf dat buffetten bezorgd op iedere gewenste locatie. Op deze site kun je kiezen uit een veelzijdig assortiment. Kies bijvoorbeeld voor bourgondisch tafelen, een lunchbuffet of een tafel gevuld met gerechten uit de Italiaanse keuken. Iedere optie bestaat uit 100% ambachtelijke, verse ingrediënten. De service is geheel verzorgd: zelfs de afwas wordt voor je gedaan. Regel gemakkelijk en snel catering met deze kwaliteitsbuffetten.

Kies jouw favoriete buffet

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

€18,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

€16,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

€17,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

€17,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

€19,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

€21,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

€20,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

€19,95 p.p.
Delen op: