Ga naar inhoud

Let op! Wij zijn tot en met 15 juli a.s. volgeboekt! Wij kunnen hierdoor geen bestellingen meer aannemen tot en met deze datum.

Kerst organiseren

Het mooiste kerstfeest organiseren doe je met deze tips

Het kerstfeest is elk jaar een uitdaging qua organisatie. Daarom geven wij graag wat tips voor het mooiste kerstfeest.

Kerstfeest met een buffet organiseren

Het organiseren van een gezellig kerstfeest thuis, met buffet, is een geweldige manier om de feestdagen te vieren met familie en vrienden. Maar het organiseren van een kerstfeest is elk jaar een uitdaging op zichzelf. Een buffet biedt de gasten een ruime keuze aan heerlijke gerechten en creëert een ontspannen sfeer waarin iedereen kan genieten van elkaars gezelschap. Wij geven je tips om een geweldig kerstfeest te organiseren. 

Planning is key 

Het klinkt natuurlijk erg logisch, maar een juiste planning is erg belangrijk! begin daarom ook ruim van tevoren, zodat je voldoende tijd hebt om alles tot in de puntjes te regelen. Maak een checklist zodat je niets over het hoofd ziet.

Uitnodigingen versturen

Kerst is elk jaar weer een bijzonder feest, waarbij iedereen het druk heeft. Verstuur daarom tijdig de uitnodigingen naar je gasten zodat ze het feest kunnen inplannen. Vermeld duidelijk de datum, locatie, tijd en het eventuele thema van het feest en de gasten zullen de uitnodiging accepteren. Vermeld ook dat je graag een RSVP wilt, zo weet je precies hoe veel aanwezigen er zullen zijn. 

Samenstellen van het menu

Het eten is misschien wel het meest belangrijke tijdens het kerstfeest. Daarom is een buffet de ideale oplossing voor het diner. Zorg voor een gevarieerde selectie aan gerechten, zodat er voor iedereen iets lekkers is. Hou ook rekening met dieetwensen en allergieën van je gasten. Zo is er voor iedereen wat wils. 

Voorbereiding van het eten

Bij een buffet denk je gelijk aan veel verschillende gerechten, en dat klopt ook. Maar het voordeel van een buffet is dat je veel al van tevoren klaar kunt maken. Maak een planning voor het koken en zorg ervoor dat je er op tijd bij bent. Zo zorg je er voor dat je op de dag zelf niet gestrest in de keuken staat en gezellig kunt kletsen met de gasten. 

Drankjes en cocktails

Na het eten zijn de drankjes en cocktails misschien wel het meest belangrijk. Zorg er voor dat er voor iedereen wat wils is en creëer een aparte hoek voor de drankjes. Ook kan je overwegen om een speciale feestelijke cocktails te serveren die past bij kerst, of die veel van de gasten erg lekker vinden. 

(Kerst)muziek 

Muziek is erg belangrijk voor de sfeer tijdens het feest. Valt er toch een ongemakkelijke stilte? Geen probleem wanneer je leuke muziek aan hebt staan! Stel een afspeellijst samen met kerstliedjes en andere vrolijke muziek. Wil je uitpakken? Overweeg om een live muzikant of een dj in te huren om het feest nog feestelijker te maken! 

Spelletjes en activiteiten

Spelletjes en activiteiten tijdens het feest mogen natuurlijk niet onderbreken. Ga voor- en na het buffet de uitdaging aan en versla de gasten met verschillende spelletjes en activiteiten. Een kerstquiz, bingo of bordspellen doen het altijd goed. Plezier en interactie gegarandeerd.

Opruimen en afwassen

Het feest is afgelopen, maar je moet nog opruimen en afwassen… dat wilt natuurlijk niemand. Gelukkig neemt De Buffetten Boer dit op zich. Wij halen alles weer op en doen de afwas, zodat jij lekker lang kan genieten van een geslaagd kerstbuffet.

En vergeet je zelf ook niet te genieten? Dat is natuurlijk het meest belangrijk! Het organiseren van een kerstfeest thuis met een buffet kan een memorabele ervaring zijn voor zowel jou als je gasten. Met de juiste planning, aandacht voor detail en creativiteit, kun je een sfeervol en gastvrij feest neerzetten waar iedereen van zal genieten.

Verzorgd kerstdiner

  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Het mooiste feest van het jaar!
Kies jouw favoriete pakket
Boeren buffet bestellen
vanaf 6 personen

Boeren buffet

Een machtig lekker buffet, vers van 't land en ambachtelijk bereid!

€18,95 p.p.
American buffet
vanaf 6 personen

American buffet

Like the U.S.A. Leuk voor een themafeest of gewoon voor de liefhebbers!

€16,50 p.p.
Saté buffet De Buffetten Boer
vanaf 6 personen

Saté buffet

Een Oosterse verheerlijking met lekker veel saté!

€17,95 p.p.
Stamppottenbuffet
vanaf 6 personen

Stamppot buffet

Met drie soorten overheerlijke stamppot zoals moeder het altijd maakt!

€17,95 p.p.
Luxe buffet gerechten
vanaf 12 personen

Luxe buffet

Het luxe en uitgebreide diner dat jij zo hard verdiend hebt. Geniet!

€19,50 p.p.
Vis Buffet restaurant aan huis
vanaf 12 personen

Vis & Vlees buffet

Het meest ambachtelijk bereide vlees en verse vis zo op jouw bord!

€21,95 p.p.
Keuze is reuze buffet bestellen
vanaf 12 personen

Keuze is Reuze buffet

Voor wie niet kan kiezen is dit de beste keuze. Van alles wat, veel variatie!

€20,25 p.p.
Italiaans buffet bestellen
vanaf 12 personen

Italiaans buffet

Het hele jaar door geuren en kleuren van de Mediterrane keuken!

€19,95 p.p.
Delen op: