Ga naar content
Open menu

Sinterklaas vieren tijdens corona? Kies voor een 1,5 meter buffet

Onder het genot van een heerlijk buffet vier je Sinterklaas op gepaste afstand met De Buffetten Boer:

 • Mét salades, saus en stokbrood
 • We brengen je buffet én halen alles weer op, gratis
 • Met borden, bestek en servetten
 • Wijzig je bestelling tot 2 dagen vóór levering (vol=vol)
Bekijk buffetten Of bel 0342 490 047
Sinterklaas vieren tijdens corona? Kies voor een 1,5 meter buffet

Hoe vier je Sinterklaas tijdens corona?

De eerste feestdag van de maand december is niet gelijk de minste: pakjesavond. Hét kinderfeest van Nederland. Ook ten tijde van corona zal dit zeker doorgaan. Maar wél op gepaste afstand. Hoe je dat precies aanpakt leggen we graag aan je uit. Sinterklaas vieren tijdens corona kan namelijk een uitdaging zijn, tenzij je het goed aanpakt. Vooral wanneer je samen met familie of vrienden Sinterklaas viert, is het belangrijk om de maatregelen in acht te nemen.

Toont één van de gasten klachten? Dan zullen jullie het Sinterklaasfeest met hem of haar moeten delen via een videocall. Zo kunnen jullie toch samen zijn. De Buffetten Boer neemt de maatregelen rondom corona uiterst serieus en heeft daarom haar service aangescherpt. Zo kan iedereen genieten van een heerlijk buffet én toch de gezondheid van een ander beschermen. Wij brengen en installeren alles veilig op locatie en halen het weer op. Uiteraard met de nodige desinfectie.

Het 1,5 meter Sinterklaas buffet

Naast het voordragen van de gedichten en het uitpakken van de cadeaus, mag het nuttigen van een ambachtelijke maaltijd niet ontbreken. Met een anderhalve meter buffet van De Buffetten Boer zit je zeker gebakken. Wil je weten wat je precies kunt doen om een coronaproof Sinterklaasfeest te vieren? Zorg dan dat je onderstaande vijf tips doorleest en uitvoert. Zo kun je onbezorgd genieten van een compleet buffet tijdens pakjesavond.

1) Desinfecteren is key

Alhoewel we dit inmiddels kunnen dromen, is het zeker nog een handeling die we in acht moeten nemen. Voordat jouw gasten binnen komen, laat je hen daarom hun handen desinfecteren met alcohol. Net als bij een restaurant. Vervolgens doen zij dit ook voordat ze een opscheplepel aanraken bij een buffetschaal. 

2) Betreed het buffet op gepaste afstand

Het is goed om de buffetschalen apart van de tafel, waaraan jullie eten, te situeren. Zo kun je iedereen op ander halve meter langs het buffet laten gaan. Je kunt bijvoorbeeld per drie opscheppen en dan de volgende drie laten gaan. Hiermee houd je het overzichtelijk en kan iedereen met een andere gast het buffet betreden bij verschillende rondes. 

3) 4 gasten per tafel

Afhankelijk van het aantal gasten kies je het aantal tafels. Rekening houdend met voldoende afstand tussen de zit plekken. Het kan dus zijn dat een tafel waar je normaal zes personen aan plaatst nu maar ruimte biedt voor vier personen. Goed om hier rekening mee te houden. Hoe je dit klaar zet? Kies voor een lange tafel of meerdere tafels tegen elkaar aan. Het ziet er niet alleen gezellig uit, dat is het ook. De extra ruimte op de tafels kun je eventueel opvullen met pepernoten en marsepein. 

4) Laat voldoende frisse lucht door

Het is van belang dat er voldoende geventileerd wordt. Vooral wanneer het gezelschap in huis groter is, dan jullie normaal gesproken gewend zijn. Je kunt daarom het raam op een kier laten staan, zodat er frisse lucht circuleert in de ruimte. Ook al biedt de maand december niet de ideale temperaturen aan, ook dan moet er geventileerd worden. Laat iedereen een extra trui meenemen of een kleedje gebruiken als het echt te koud wordt. 

5) Geniet van elkaar en het eten

Het lijstje hierboven is een kleine leidraad van maatregelen die wij adviseren om het buffet tijdens het vieren van Sinterklaas coronaproof uit te voeren. Daarbij willen wij wel zeggen, dat je vooral niet moet vergeten om te genieten van elkaar. Het gezamenlijk vieren van deze traditie is belangrijk om voort te zetten. Daarom moedigen wij dit aan met onze buffetten service. 

Een heel fijne pakjesavond gewenst, namens de Buffetten Boer!

  Kies en bestel jouw buffet

  Inbegrepen bij elke bestelling

  Huisgemaakte salades
  Huisgemaakte salades
  300 gram p.p.
  Huisgemaakte smakelijke sauzen
  Huisgemaakte smakelijke sauzen
  Vers afgebakken stokbrood
  Vers afgebakken stokbrood
  (wit, tarwe en volkoren) met kruidenboter
  Opwarmschalen, opscheplepels, extra brandpasta
  Opwarmschalen, opscheplepels, extra brandpasta

  Hoe het werkt

  1. Kies en bestel online jouw favoriete buffet
  2. Kies jouw gewenste locatie en tijd, dan brengen wij alles naar je toe
  3. Jij dekt de tafel, wij installeren de opwarmschalen
  4. Ontvang de gasten en geniet van een ambachtelijk buffet
  5. Laat ons de afwas doen

  Wat klanten zeggen

  6300+ klanten geven ons een 9,4 (Kiyoh.nl)

  “De glutenvrije gast was helemaal gelukkig en had ook meer dan ze op kon”

  Gillian uit Delfgauw

  “Dit bedrijf heeft bijgedragen aan een onvergetelijke dag, door heerlijk eten voor te zetten”

  Snel je bestelling wijzigen

  Wijzig zelf het aantal personen, voeg pakketten toe of extra's zoals frisdrank of bier.

  Log in bij je account
  Lees meer over wijzigen van je bestelling

  Direct antwoord op je vraag

  Onze chatbot geeft je direct antwoord op je vraag of brengt je in contact met de juiste persoon.

  Stel je vraag
  Of bekijk de veelgestelde vragen