Ga naar content
Terug naar blogs

Een feest organiseren? Handige tips voor een perfecte aanpak

Wanneer er écht wat te vieren is, mag het natuurlijk wat groter aangepakt worden. Een bruiloft, jubileum of verjaardag...een groot feest vereist een goede organisatie. Daarom geven wij graag een aantal tips om een feest vlekkeloos te laten verlopen.

Uitnodigingen

Voor een feest staat waarschijnlijk de datum al ruim van te voren vast. Informeer uw gasten hier tijdig over. Laat ongeveer vier tot zes weken van te voren weten wanneer het feest op de planning staat. Veel communicatie gaat tegenwoordig via de mail, maar voor een groot feest is het verstandig om de uitnodigingen via de post te versturen. De gasten hebben dan de uitnodiging in handen en dat zorgt ervoor dat het feest beter onthouden wordt.

Ruime locatie

Wijkt u af van thuis? Zorg dan voor genoeg ruimte waar het buffet opgesteld kan worden. Dit maakt het opscheppen van de gerechten voor de gasten gemakkelijker. Maak daarbij gebruik van langwerpige en smalle tafels, zodat iedereen er zonder moeite bij kan. Het is aan te raden om meerdere tafels te plaatsen. Hiermee voorkomt u dat er een lange rij bij het buffet ontstaat.

Onderscheid gerechten

Presenteer de buffetgerechten in categorieën. Zet vis bij vis, vlees bij vlees, groepeer salades en ga zo door. Dit zorgt voor meer overzicht en maakt het voor de gasten gemakkelijker om te kiezen.

Bent u bang dat bepaalde gerechten snel op gaan? Plaats dan de populaire gerechten achter de andere gerechten. Zo verhoogt u de aandacht op minder populaire gerechten, dat voor een betere verdeling zorgt.

Maak het gemakkelijk

Maak het uw gasten zo makkelijk mogelijk. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar er zijn een aantal tips die ons geheugen nog wel eens verlaten.

1. De meeste mensen zijn rechtshandig. Het is handig om het buffet hier op aan te passen. Een looprichting van rechts naar links maakt het opscheppen gemakkelijker.

2. Zet de borden vooraan het buffet en het servies achteraan. Hierdoor kan er direct opgeschept worden, maar zit het bestek niet voortdurend in de weg.

3. Zet drankjes op een aparte tafel. Niets is zo vervelend als mensen voor eten of drinken elkaar in de weg lopen. Een simpele oplossing, dat voor veel ruimte zorgt.

Al met al, met de juiste voorbereiding heb je een heerlijke maaltijd voor je gasten klaarstaan. Weinig werk, maar erg functioneel.

Kies jouw favoriete buffet
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades, sauzen en stokbrood
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Breng- en haalservice
  • Géén afwas
  • Het mooiste feest van het jaar!
Kies en bestel jouw buffet
Elk moment genieten van een heerlijk buffet
De Buffetten Boer biedt alles om je buffet compleet en ambachtelijk te maken:
  • Vandaag vóór 23.59 besteld, overmorgen geleverd
  • Wijzig je bestelling tot 2 dagen vóór levering.
  • We brengen je buffet én halen alles weer op, gratis.
  • Met borden, bestek en servetten
Bekijk alle buffetten
Terug naar blogs

Meer interessante blogs