Ga naar content
Terug naar blogs

4 tips voor betaalbaar én lekker eten op je bruiloft

Hoe ga jij de catering voor je bruiloft regelen? Kies je voor een groots diner met vele gangen of houd je het juist simpel? Het ligt helemaal aan hoeveel je uit wilt geven en waar je de nadruk op wilt leggen. 

Het is mogelijk om heerlijk eten te laten serveren en tegelijk geld over te houden voor andere zaken. We laten je zien hoe je het eten en drinken voor de grote dag slim regelt.

Maak een goede planning

Prioriteiten stellen is cruciaal voor het plannen van je trouwerij en je bespaart er ook nog geld mee. Bekijk samen wat jullie echt belangrijk vinden voor de dag en ga daar volledig voor. Een geslaagde bruiloft hangt niet af van hoeveel er te zien en te doen is. Het gaat om de waarde van ieder onderdeel apart. 

Houd het bescheiden en jullie zullen merken dat er meer ruimte is om van de kleine dingen te genieten. Bovendien is het mogelijk om overal genoeg tijd en geld in te steken wanneer je de dag niet te vol plant. 

Maak ook gebruik van handige hulpmiddelen om de planning bij te houden. Tegenwoordig zijn er zelfs apps beschikbaar die je kunnen helpen bij de bruiloftsorganisatie.

Catering op trouwerij

Beperk de gastenlijst

Bepalen wie je wel en niet uitnodigt voor je trouwerij is één van de moeilijkste beslissingen. Het liefst wil je iedereen mee laten genieten van het feest. Als je bedenkt dat je per gast gemiddeld € 50 moet rekenen, dan kan het toch een idee zijn om de gastenlijst nog eens goed te bekijken. Zeker op de hapjes en drankjes zal je aanzienlijk besparen door minder mensen uit te nodigen. 

De gastenlijst inperken is niet alleen goed voor de portemonnee: de sfeer zal ook knusser zijn met een klein(er) gezelschap. Als bruidspaar heb je meer de kans om praatjes te maken met genodigden. Daarnaast kun je samen meer van de kleine momenten genieten.

Kies een voordelige locatie

Een bruiloftslocatie afhuren is één van de duurste aspecten van een huwelijksfeest. Wanneer je rekening houdt met onze vorige tip (het gastenaantal), zullen de mogelijkheden voor de huwelijkslocatie flink toenemen.

Heb je echt geluk, dan kun je zelfs het feest thuis geven. Met een bruiloft op eigen locatie vallen de huurkosten weg. Helemaal handig is een receptie in eigen tuin. Je hebt dan ook veel opties om voordelig eten en drinken te regelen. Bij de huiselijke sfeer past bijvoorbeeld een barbecue of buffet perfect. Richt de ruimte knus in met planten, fakkels en andere decoratie om goedkoop sfeer te creëren. 

Heb je helaas niet genoeg ruimte voor een huwelijksfeest op eigen locatie? Huur een Airbnb af! Dit is veel goedkoper dan een standaardlocatie. Zolang je de verhuurder op de hoogte stelt van je plannen, is dit een zeer geschikte oplossing.

Buffet catering op iedere trouwlocatie

Ga voor originaliteit over luxe

In Nederland wordt steeds minder waarde gehecht aan het prijskaartje van bruiloften. In plaats daarvan gaat het om de ervaring. Het is vooral belangrijk dat de dag in het teken staat van het bruidspaar. Zolang het thema en de activiteiten maar passen bij het stel kan eigenlijk voor alles gekozen worden. Vervang een luxueus diner met een high tea in Britse stijl. Dit is origineel en kun je gemakkelijk zelf realiseren. 

Een ander leuk én uniek idee is het huren van een vintage foodtruck. Zo heb je voor de catering een originele en voordelige oplossing. En, als laatste bespaartip: vergeet niet om bij jullie contacten rond te vragen wie graag zou willen helpen bij de organisatie. Ken je iemand van een cateringbedrijf, dan is dat natuurlijk helemaal mooi meegenomen!

Catering voor op de bruiloft
  • De beste versproducten van slager en visboer
  • Verse salades en warme stokbroden
  • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
  • Gratis breng- en haalservice
  • Géén afwas
Kies jouw buffet of vraag een offerte aan
Elk moment genieten van een heerlijk buffet
De Buffetten Boer biedt alles om je buffet compleet en ambachtelijk te maken:
  • Vandaag vóór 23.59 besteld, overmorgen geleverd
  • Wijzig je bestelling tot 2 dagen vóór levering.
  • We brengen je buffet én halen alles weer op, gratis.
  • Met borden, bestek en servetten
Bekijk alle buffetten
Terug naar blogs

Meer interessante blogs

Buffet in een café?

Een buffet in een café is reuze gezellig! Een drankje en een heerlijk hapje eten in het café is zeer geschikt voor bijvoorbeeld familiedag, teamuitje of personeelsuitje.