Ga naar inhoud
Burendag

Burendag organiseren: tips en ideeën voor een geslaagde burendag

Burendag is een geweldige gelegenheid om de banden met je buren aan te halen en een sterkere gemeenschap op te bouwen. Het is een dag waarop buren samenkomen, elkaar beter leren kennen en samen leuke activiteiten ondernemen. Je leest hieronder tips en ideeën voor een geslaagde burendag! 

Wat is Burendag?

Burendag is een jaarlijks terugkerend evenement dat in Nederland en België wordt gevierd op de vierde zaterdag van september. Het is een initiatief van het Oranje Fonds, in samenwerking met Douwe Egberts. Tijdens Burendag worden buren aangemoedigd om samen te komen, activiteiten te organiseren en zo de sociale cohesie in de buurt te versterken. Het is een dag waarop deuren worden geopend, nieuwe vriendschappen worden gesloten en de buurt een gezelligere plek wordt.

Waarom Burendag vieren?

Burendag versterkt de banden tussen buren. In een tijd waarin veel mensen druk zijn en weinig tijd hebben om elkaar echt te leren kennen, biedt Burendag een uitstekende gelegenheid om de buurtgemeenschap te versterken. Het vergroot ook het gevoel van veiligheid en saamhorigheid. Beter contact met buren kan leiden tot een beter geïnformeerde en hechtere gemeenschap, waarin mensen elkaar helpen en ondersteunen.

Burendag ideeën

Het idee achter Burendag is samen tijd doorbrengen en elkaar op die manier beter leren kennen. Er zijn verschillende activiteiten die hieraan kunnen bijdragen om zo een gezellige dag met elkaar te hebben. Een aantal tips of ideeën wat betreft leuke Burendag activiteiten zijn:  

 • Een buurtbingo;
 • Een (pub)quiz;
 • Een sportmiddag met allerlei soorten sporten;
 • Opblaasbare hindernisbaan voor kinderen;
 • Een spelletjesmiddag, met allerlei oudhollands spellen zoals jeu de boules, koekhappen, zaklopen en nog veel meer;
 • Een speurtocht door de wijk, inclusief opdrachten;
 • Bakwedstrijd;  

Bovenstaande Burendag ideeën worden uiteraard afgesloten met lekker eten. De Buffetten Boer staat klaar om je te helpen met smakelijke maaltijden, zodat jij optimaal van de dag kunt genieten!

Hoe organiseer je een goede Burendag?

Zoals met alle feesten en activiteiten zijn planning en organisatie belangrijk. Hieronder een aantal tips en ideeën om de organisatie van jouw Burendag goed te verzorgen.  

Planning: begin ruim van tevoren met de planning. Stel een commissie van buurtbewoners samen om ideeën te bedenken en taken te verdelen.

Communiceer: maak gebruik van sociale media, buurtapps of een ouderwets briefje door de deur om Burendag aan te kondigen en iedereen op de hoogte te houden. Zorg dat je duidelijk weet waar de grens van jouw buurt ligt, zodat er niemand wordt overgeslagen!  

Activiteiten: zorg voor een gevarieerd aanbod aan activiteiten die aansluiten bij verschillende interesses en leeftijdsgroepen. Een aantal ideeën voor je Burendag staan hierboven!  

Samenwerking: betrek lokale ondernemers en organisaties bij de Burendag. Dit kan variëren van workshops tot sponsoring van prijzen voor spelletjes.

Veiligheid: denk aan de veiligheid van je buren en deelnemers aan activiteiten, vooral als er activiteiten voor kinderen zijn. Zorg voor toezicht en eventuele benodigde vergunningen.

Lekker eten  

Eten is een cruciaal onderdeel van elke viering, en Burendag is geen uitzondering. De Buffetten Boer staat klaar om je te helpen met heerlijke maaltijden, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het koken voor een grote groep. Van smakelijke salades en hartige, warme gerechten tot verrukkelijke desserts, je kunt kiezen uit een breed scala aan opties die perfect passen bij de sfeer van jouw Burendag.

Burendag is een prachtige gelegenheid om de banden met je buren te versterken en een gevoel van gemeenschap te bevorderen. Door samen te komen en leuke activiteiten te organiseren, kun je niet alleen nieuwe vriendschappen sluiten, maar ook bijdragen aan een positieve en hechte buurt. Met de juiste planning, communicatie en samenwerking kun je een onvergetelijke Burendag creëren. En vergeet niet, De Buffetten Boer staat voor je klaar om je te helpen met heerlijke maaltijden, zodat jij en je buren volop kunnen genieten van deze bijzondere dag vol buurtgeluk. Veel succes en plezier tijdens jullie Burendag! 

Catering op burendag

 • De beste versproducten van slager en visboer
 • Verse salades, sauzen en stokbrood
 • Inclusief opwarmschalen, borden en bestek
 • Breng- en haalservice
 • Géén afwas
 • Het mooiste feest van het jaar!
Delen op: