Ga naar content
Terug naar blogs

Kerst vieren tijdens corona? Onze tips

De feestdagen komen er aan. In deze gezellige tijd van het jaar spendeer je vaak tijd met familie of vrienden. Dat is dit jaar even iets anders. Door het coronavirus moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar. Maar hoe vier je dan Kerst?

Kerst vieren tijdens corona

Er zijn gelukkig genoeg manieren om alsnog samen te komen én de 1,5 meter afstand in acht te nemen. Nodig een beperkt groepje mensen uit en ga zo veel mogelijk verspreid aan de tafel zitten. Wil je het echt coronaproof doen? Laat dan iedereen zijn eigen bestek nemen. Dit vergt natuurlijk iets meer voorbereiding, maar dat is wel de allerveiligste manier.

Richtlijnen tijdens een coronaproof kerstdiner

We willen natuurlijk allemaal zo gezond mogelijk blijven. Voorkomen is beter dan genezen, dus neem de corona richtlijnen serieus en zorg ervoor dat deze, ook tijdens Kerst, worden nageleefd. Het is wellicht niet zo gezellig om een flesje desinfecterende handgel op tafel te hebben staan, maar wel belangrijk voor ieders gezondheid. Was daarom ook regelmatig je handen en raak zo min mogelijk aan.

Een schaal met vlees doorgeven is nu wat minder handig. Iedereen raakt de schaal aan en dat wil je voorkomen. Zorg er daarom voor dat er meerdere schalen op tafel staan, zodat mensen zo veel mogelijk kunnen blijven zitten. Ook rouleren van plek is niet aan te raden, omdat je op deze wijze toch weer veel aanraakt van anderen.

Hoe gezellig een kerstdiner ook is, houd de richtlijnen in acht. Dit doe je niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van je familie en vrienden. Geef elkaar daarom ook geen knuffels of 3 zoenen, ook niet na een drankje op!

Kerstdiner met 1,5 meter afstand

Het zal wellicht een beetje gek voelen, zo'n kerstdiner met 1,5 meter afstand. Toch weten we waar we het voor doen, want alleen samen krijgen we corona onder controle. Benieuwd hoe je een kerstdiner kunt organiseren tijdens corona? Wij geven je een aantal tips.

1) Zorg voor een lange tafel en voldoende ruimte

Het lastigste van een kerstdiner op 1,5 meter: de ruimte. Met een groep mensen is het een uitdaging om voldoende afstand te houden in een kleine ruimte. Zorg er daarom voor dat de ruimte groot genoeg is voor je familie of vriendengroep. Heb je een lange tafel? Perfect! Je kunt natuurlijk ook creatief bezig gaan. Gebruik een lange plank en zet deze op schragen. Een voordelige optie die ook nog eens coronaproof is. 

2) Organiseer een Kerst buffet

Lekker én makkelijk: een buffet van De Buffetten Boer. Je bestelt bij De Buffetten Boer een compleet verzorgd buffet voor thuis. Wij regelen alles voor je, van A tot Z. Zo heb je een onvergetelijke en onbezorgde Kerst.

3) Dek de tafel op een slimme manier

Tijdens een kerstdiner staat de hele tafel vol met eten. Heerlijk! Houd er nu wel rekening mee dat niet iedereen aan de zelfde borden of schalen zit. Hoe je dit op kunt lossen? Verspreid het vlees, de salade of het brood over meerdere borden. Zo kun je ze verspreid over de tafel neerzetten en hoeven de borden dus niet doorgegeven te worden. 

Deel geen glazen of borden. Het is van belang dat iedereen zijn eigen servies heeft en deze ook bij zich houdt. Een stukje vlees proeven van je oma is nu niet zo handig. Houd dus goed in de gaten welk servies van jou is.  

4) Geniet!

2020 is een turbulent jaar. Daarom mogen we tussendoor ook best wel eventjes genieten. Onze vierde tip? Vergeet niet te genieten! 

1,5 meter buffet met De Buffetten Boer
Kies en bestel jouw buffet


Hoe gaat De Buffetten Boer coronaproof te werk? 

De Buffetten Boer neemt alle maatregelen rondom het coronavirus uiterst serieus. Uiteraard stellen wij de veiligheid van onze klanten en onze medewerkers voorop. Daarom zorgen wij ervoor dat alles zo schoon mogelijk is. Bij het bezorgen en afhalen nemen onze medewerkers de 1,5 meter afstand in acht. 

Wij hebben een aantal maatregelen getroffen om onze medewerkers en onze klanten te beschermen tegen besmetting. Hieronder een opsomming van de getroffen maatregelen binnen ons bedrijf en bij onze chauffeurs.

Binnen ons bedrijf

 • Onze medewerkers dragen standaard handschoentjes en haarnetjes en als extra maatregel draagt iedereen nu ook mondkapjes om eventuele verspreiding te voorkomen.
 • Standaard bij ons, dus ook nu, worden de handen meermaals per dag gewassen met desinfecterende zeep.
 • Ons bedrijf is uiterst hygiënisch en voldoet aan de hoogste eisen. Echter, zullen wij ons reinigingsproces uitbreiden met extra desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
 • Tafels, stoelen, deurklinken en toiletten worden extra gereinigd met desinfecterende en alcoholhoudende middelen.
 • Ons bedrijf is uitgerust met een zeer goed ventilatiesysteem dat zorg draagt voor inbreng van voldoende frisse lucht.
 • Ons bedrijf is alleen toegankelijk voor medewerkers, mensen die niet in dienst zijn komen niet meer binnen.
 • Wij vragen u met iDeal te betalen. Contante betalingen nemen wij niet meer aan.

Onze chauffeurs 

 • Om verspreiding te voorkomen hebben wij besloten per direct alle bestellingen tot aan de deur te bezorgen en niet meer, zoals u gewend bent, tot aan de tafel.
 • Voor het klaarzetten van de afwas en retouren vragen wij u dit bij de voordeur te doen, zodat de chauffeur niet uw locatie of woning hoeft te betreden.
 • Al onze chauffeurs dragen latex wegwerp handschoentjes.
 • In elke bestelauto is desinfecterende zeep aanwezig voor de chauffeur om zijn handen veelvuldig te ontsmetten.

Elk moment genieten van een heerlijk buffet
De Buffetten Boer biedt alles om je buffet compleet en ambachtelijk te maken:
 • Vandaag vóór 12 uur besteld, morgen geleverd.
 • Wijzig je bestelling tot 2 dagen vóór levering.
 • We brengen je buffet én halen alles weer op, gratis.
 • Met borden, bestek en servetten
Bekijk alle buffetten
Terug naar blogs

Meer interessante blogs